Boot polijsten

De meeste boot eigenaren zijn trots op hun boot. Hoe vervelend is het dan als de glans verdwijnt, de boot sneller smerig wordt en de kalkresten zich opstapelen. Een boot heeft net als een menselijk lichaam ook behoefte aan goede verzorging. Bij ons kunt u uw boot laten polijsten.

Een boot wordt het hele jaar blootgesteld aan verscheidene weersinvloeden. Denk aan regen, stof, uv-straling van de zon en ga zo maar door. Door die blootstelling zal de boot na verloop van tijd dof worden, stroef aanvoelen en gemakkelijker vuil aantrekken. Het schoonmaken wordt steeds lastiger, en levert steeds minder voldoening op. En dat is niet wat u wilt!

Maar waarom wordt een boot dan dof? Na verloop van tijd zal de gelcoat gaan verkrijten door de uv-straling van de zon. Gelcoat is de ‘laklaag’ die wordt gebruikt bij polyester boten, met als grote voordeel dat het geen water doorlaat. De uv-straling zorgt ervoor dat het oppervlak een krijtachtige look krijgt, waardoor ook de glansgraad drastisch kan zakken. Vaak zien we ook dat er te agressieve of foutieve reinigingsmiddelen worden gebruikt om de boot te reinigen. Dat is in onze ogen funest voor de gelcoat. Daarom is altijd het advies om speciaal daarvoor ontwikkelde producten te gebruiken.

Was en gebruikerskrassen, deze zorgen voor een doffe gelcoat en betere hechting van vuil

Als laatste zijn krassen een oorzaak van dofheid. Denk hierbij aan was krassen, of krassen die ontstaan bij het reinigen met onjuiste middelen. Deze kleine krassen zorgen ervoor dat vuil zich makkelijker kan hechten aan het oppervlak, en dat daarmee ook de glansgraad omlaag gaat.

Hoe zorgen we er samen voor dat uw boot in topstaat komt en blijft?

Er zijn bij ons verschillende mogelijkheden, die we graag met u bespreken onder het genot een kopje koffie of thee bij ons op de zaak. Ook komen wij graag naar u toe!

Om te voorkomen dat een gelcoat dof wordt, dient de basis al goed te zijn. Dat houdt in dat de glansgraad hoog moet zijn, en er geen krasjes op het oppervlak dienen te zijn. Vaak zien we bij nieuwe boten dat een simpele polijstbeurt met afrondend een goede beschermlaag al voldoende is. Bij wat oudere boten is het een feit dat de boot in meerdere stappen gepolijst, of zelfs geschuurd moet worden om de glansgraad weer op een hoog niveau te krijgen. Bij het woord schuren kunnen wij ons voorstellen dat u schrikt, maar wees gerust! Een gelcoat heeft vaak een dikte van minimaal 1 a 2 millimeter, en bij het schuren zullen wij een flinterdun laagje verwijderen om de verweerde gelcoat eraf te halen. Door ons innovatieve schuurproces garanderen wij altijd een goed en krasvrij eindresultaat! Na het schuren zullen wij in meerdere stappen de boot gaan polijsten om uiteindelijk op een hoge glansgraad te komen.

Alvorens het polijsten is het nodig om het oppervlak goed en met de juiste middelen te reinigen. Wij willen daarmee voorkomen dat er vuil in het polijstproces komt, en dat wij de juiste basis hebben om te polijsten. Na het polijstproces is het van wezenlijk belang om het behandelde oppervlak goed te beschermen. Daar hebben wij 2 methodes voor. Wij kunnen onze duurzame wax aanbrengen, wat ervoor zorgt dat het oppervlak weer goed beschermd is voor de komende tijd. Een andere optie is het aanbrengen van een coating.

Een coating is niet iets wat wij er zo op smeren. Vaak zien we dat men een ‘glascoating’ op de boot laat zetten, maar waar de benodigde stappen voor het zetten vaak niet of slecht zijn gedaan. Na een tijdje zal de boot weer dof worden onder de coating, of zal de coating niet goed werken. Wij streven ten alle tijde naar perfectie bij het zetten van een coating. Dat houdt in dat de ondergrond goed en grondig behandeld is, compleet krasvrij is en goed wordt ontvet. Alleen dan brengen wij een coating aan. Ook de coating die we aanbrengen stemmen we compleet af op de boot en uw wensen. Dan gaat het om welk vaarwater, de hoeveelheid bescherming die vereist is, of de boot op trailer staat of het hele jaar in het water ligt, de kleur, en ga zo maar door. Dit, zodat we tot de perfecte oplossing komen waar wij achter staan en waar u echt iets aan heeft!

Ook kunnen wij u verschillende onderhoudsprogramma’s aanbieden. Hierbij kan het gaan om een jaarlijkse behandeling, een maandelijkse, of zelfs een wekelijkse.

De kracht achter ons bedrijf is onze service en het meedenken. We smeren niet zomaar wat aan, maar willen uitgebreid met u bespreken wat er nodig is om uw trotse bezit in topstaat te krijgen en te houden! Dit is waarom veel klanten bij ons terug blijven komen.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte, komt u dan bij ons langs aan de Setheweg 14B in Meppel, mail naar info@schuurmanboatcare.nl of bel met Robbe: 0630564959