Logo Schuurman Total Boat Care

Diensten

----------------

Voordat u zomaar een offerte vraagt zonder u goed te hebben ingelezen , hebben wij even al onze diensten voor u op een rijtje gezet zodat u een duidelijk beeld heeft van wat wij allemaal doen bij Schuurman Total Boat Care.

Boot Polijsten

Het maakt niet uit hoe vaak u eropuit gaat met de boot, het juiste onderhoud is noodzakelijk om uw boot in topconditite te houden. Water, uvlicht en vuil zorgen dat uw boot na verloop van tijd aangetast wordt, met dofheid en smerigheid tot gevolg. Om dit dit te voorkomen kunt u de boot bij ons polijsten.

Van wassen tot glascoating

Een schone boot is onze passie. Doordat wij zelf watersporters zijn, weten wij hoe fijn het is om met een schone boot onbezorgd het water op te gaan en practige momenten te beleven. Daaromzorgen wij ervoor dat u geen zorgen heeft om onderhoud.

Allereerst kunnen wij uw boot wassen op locatie of bij ons in de loods. Wij wassen met onze eigen milde shampoo, waar waxdelen inzitten. Daardoor wordt uw boot schoon en is weer beschermt. Wilt u uw boot laten poetsen, dan gebruiken wij een shampoo met een sterke reinigingskracht waardoor alle oude waxresten verwijderd worden.

 

Is goed wassen niet meer voldoende om de glans terug te  krijgen? Dan kunnen wij de boot polijsten. In sommige gevallen is het nodig om de boot eerst te matteren. Vervolgens zullen wij de boot in meerdere stappen terug polijsten tot hoogglans. Wij werken altijd als laatste stap met een excentrische machine, waardoor banen en swirls verdwijnen en de glansgraad op het hoogste niveau komt.

Na het polijsten, zullen wij een UV-werende waxlaag aanbrengen, die het geheel goed beschermt. Wilt u nog meer bescherming? Dan kunnen wij een glascoating aanbrengen. Door ons innovatieve systeem, is uw boot altijd optimaal beschermd!

Door onze persoonlijke en goede service zijn wij niet voor niets de onbetwiste keuze van vele jachtbouwes en booteigenaren.

Boot Reinigen

Een dag op het water is pas echt compleet, als u zorgeloos in een schone boot kan stappen. Door training en jarenlage ervaring, kunnen wij ons allround specialisten noemen in het reinigen van uw boot. Vele facetten van de boot behoeven een andere behandeling. Of het nou een leer, stof, motorruimte of een bilge is.

Wij behandelen alles van de boot, interieur, ussens, tapijten, extrieur en de motorruimte.

Reinigen Stoel
Reinigen Luik
Reinigen Tapijt
Vorige slide
Volgende slide

Teak Behandelen

--------------

Flexiteek Vloer Schuurman Total Boat Care

Teak is een mooi natuurproduct, maar doordat het een natuurproduct is en vaak in de buitenlucht ligt, heeft het veel te verduren. Door de zon, regen en andere factoren kan het Teak verkleuren en er zelfs groene aanslag ontstaan. Dit laatste zorgt ervoor dat het Teak glad wordt, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Vaak kan het Teak relatief eenvoudig behandeld worden doormiddel van het reinigen, herstellen van de kleur en het sealen van het oppervlak. Het sealen voorkomt dat er weer vuil in het Teakdek kan komen waardoor het schone effect langer blijft.

Reinigen Flexiteek Teak Dek

Schuren

-------------

Flexiteek Teak dek Verweerd

In sommige gevallen is het Teak verweerd en zal het geschuurd moeten worden. Uiteraard zullen tijdens het proces de kitnaden gecontroleerd worden en zal aan het einde ook de sealer weer aangebracht worden. Dit zorgt ervoor dat het eindresultaat ook echt goed blijft.

Resultaten Schuren

Hier vind een voorbeeld wat het schuren als resultaat an opleveren. Hieronder vind u het dek voor het schuren en daarnaast het resultaat na het schuren.


Flexiteek Teak Na het schuren

Bootkap/ Tent Reinigen

Een bootkap of tent naast een nuttige functie ook een cosmetische functie. Een nette boot dient ook een nette kap te hebben. Helaas wordt de kap of tent vaak vergeten bij het reinigen van de boot, teriwjl het jaarlijks reinigen en impregneren de levensduur van de kap of tent kan verlengen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor het reinigen van de kap of tent dient hij van de boot te zijn verwijderd. Dat kunt u zelf doen of natuurlijk aan ons overlaten. De kap zal dan meegenomen worden om vervolgens gereinigd te worden. Na het reinigen zal de kap geïmpregneerd worden. Dit zorgt ervoor dat er een volledige waterafstotende laag op het doek wordt aangebracht, waardoor vuil, aanslag en schimmeld minder snel zullen hecten en de kap waterafstontend wordt. Daarna zal de kap of tent weer terug worden gebracht en eventueel gemonteerd worden op de boot.

Ramen Polijsten

Ook de ramen van de bootkap krijgen het zwaar te voorduren. Vuil zal zich hecten in de loop der jaren waardoor het zicht minder wordt. Om de ramen weer helder en vuil/waterafstotend te rijgen, kunnen de ramen behandeld worden. Dit kan worden gedaan in combinatie met het reinigen van de kap, wat voordeliger is of apart worden gedaan. Het polijsten van de ramen kan meestal op locatie worden gedaan, waardoor het demoteren van de kap niet nodig is.

Daktent Raam-Reindert (Schoon)

Antifouling

----------------

Antifouling (onderwaterschip)

Meestal aan de start van het vaarseizoen wordt de antifouling aangebracht op de boot. Naast de cosmetische functie die een mooie verse laag antifouling heeft, heeft het ook een beschermende functie.

Het berschermt het onderwaterschip tegen de aangroei van kleine organismen, mosselen en algen. Samen kunnen deze organismen een enorme massa vormen, die nadeling zijn voor vaarprestaties van uw boot.

Door antifouling aan te brengen, wordt ervoor gezorgd dat de kleine organismen zich niet gaan hechten aan het onderwaterschip. Ookwerkt het antifouling preventief tegen osmose.

Er zijn verschillende soorten antifouling en het hangt af per type boot welke antifouling geschikt is. Het aanbrengen kan voor u verzorgd worden.

Glaspolijsten

Ook polijsten wij bij Schuurman Total Boat Care het glas van de boot. Wij vinden het namelijk belangrijk dat alle aspecten van de boot er tip en top uitzien en daar hoort het glas natuurlijk ook bij.

Scroll naar boven