Coating

U wilt natuurlijk het allerbeste voor uw boot. Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Naast het polijsten en reinigen van boten, bieden wij ook coatings aan. Dit is de ultieme bescherming van uw boot!

Waarom is een coating nodig?

Een boot heeft veel te verduren. Dit komt onder andere door zon, vet en vuil. Maar ook fenders, dek tenten, verkeerde reinigingsmiddelen en regulier gebruik zorgen ervoor dat de optische staat van de boot achteruit gaat. De gelcoat verkrijt en word dof. Des te minder cosmetisch onderhoud aan de boot word gedaan, des te harder de boot achteruit gaat en des te meer werk er aan komt om hem cosmetisch weer in topstaat te krijgen. Wij kunnen samen met u ervoor zorgen dat de boot in topstaat wordt gebracht en ook blijft. Een coating is ervoor bedoeld dat de glans naar boven komt, en dat de gelcoat beschermd blijft. De gelcoat word niet meer poreus, omdat de coating alles afdicht. Dit zorgt ervoor dat de boot gladder aanvoelt, en dan vuil geen kans meer krijgt om te hechten aan de boot.

Wat is het stappenplan?

Wij lopen allereerst met u de boot na. We kijken naar de staat, en welke plekken behandeld moeten worden. Vaak is het niet duidelijk te zien hoe bekrast een boot is, maar door onze moderne apparatuur komen ook die defecten aan het licht. Alle lichte krassen, zoals te zien op de foto’s, zorgen ervoor dat de glans van de boot na verloop van tijd verdwijnt. Tevens zorgen die krassen ervoor dat vuil zich beter hecht.

De coating werkt als een vergrootglas. Elk krasje wat er nog in zit, zal door de coating nog duidelijker worden. Daarom is het essentieel om de hele boot krasvrij te maken.

Allereerst zullen wij de boot gaan demonteren. Dit is nodig voor een perfect resultaat. Kikkers, roosters en andere componenten zullen vakkundig van de boot worden verwijderd.

Daarna beginnen wij met het reinigen van de boot. De boot zal in een paar stappen grondig gereinigd worden, alvorens wij kunnen beginnen met het verwijderen van de krassen.

Vervolgens beginnen wij met het schuren van de boot. Gelcoat is vaak erg dik, en daarom is het mogelijk om de doffe laag eraf te schuren. Aansluitend zullen wij de boot krasvrij polijsten en prepareren voor de coating, die we vervolgens aan zullen brengen.

Interesse in een coating voor uw boot? Of gewoon even informeren naar de kosten? Neem dan contact met ons op of kom even gezellig langs!