Bootkap / tent reinigen

Een bootkap of tent heeft naast een nuttige functie ook een cosmetische functie. Een nette boot dient ook een nette kap te hebben. Helaas wordt de kap of tent vaak vergeten bij het reinigen van de boot, terwijl het jaarlijks reinigen en impregneren de levensduur van de kap of tent kan verlengen.

Hoe gaat het in zijn werk

Voor het reinigen van de kap of tent dient hij van de boot te zijn verwijderd. Dat kunt u zelf doen, of het aan ons overlaten. De kap zal dan meegenomen worden, om vervolgens gereinigd te worden. Na het reinigen zal de kap geïmpregneerd worden. Dit zorgt ervoor dat er een volledige waterafstotende laag op het doek wordt aangebracht, waardoor vuil, aanslag en schimmels minder snel zullen hechten en de kap waterafstotend wordt. Daarna zal de kap of tent weer terug worden gebracht, en eventueel gemonteerd worden op de boot.

Ramen polijsten

Ook de ramen van de bootkap krijgen het zwaar te verduren. Vuil zal zich hechten in de loop der jaren, waardoor het zicht minder wordt. Om de ramen weer helder en vuil/waterafstotend te krijgen, kunnen de ramen behandeld worden. Dit kan worden gedaan in combinatie met het reinigen van de kap, wat voordeliger is, of apart worden gedaan. Het polijsten van de ramen kan meestal op locatie worden gedaan, waardoor het demonteren van de kap niet nodig is.

Het linkerraam is onbehandeld, het rechterraam is behandeld.

Het resultaat!

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u gerust contact opnemen!